Nama saya Siti Nuradibah Binti Zainal Abidin. Saya berumur 22 tahun dari Johor Bahru. Saya kini pelajar tahun 3 Kejuruteraan Pembuatan di UTeM. Pada mulanya, apabila saya mula-mula menyertai program rakan pelajar ini, saya sangat teruja kerana program seperti ini wujud untuk membantu pelajar antarabangsa membiasakan diri dengan persekitaran UTeM.

Saya juga pernah menjadi pelajar mobiliti, jadi saya tahu perasaan berada di tempat yang berbeza daripada universiti asal saya. Melalui program buddies, saya boleh membuat hubungan baharu bersama orang di seluruh dunia serta membantu saya meningkatkan kemahiran insaniah saya. Saya belajar cara berkomunikasi dengan lebih baik dengan pelajar antarabangsa, meningkatkan kemahiran komunikasi bahasa Inggeris saya, pengetahuan budaya saya dan meluaskan kalangan rakan saya.

Kini, saya mempunyai beberapa rakan dari Korea, Jepun, Belanda, Poland dan Jerman. Berkawan di seluruh dunia adalah penting bagi pelajar seperti saya kerana saya boleh meminta bantuan mereka dengan mudah apabila saya pergi ke negara mereka dan begitu juga sebaliknya. Saya berharap lebih ramai pelajar akan berminat untuk menyertai program ini untuk membantu mencipta beberapa kenangan indah untuk pelajar antarabangsa agar mereka sentiasa mengingati universiti dan negara kita yang tercinta.